Toggle Nav
Winkelwagen
Sluiten
  • Menu
  • Instellingen

Een afbeelding van duurzame gerookte zalm, tijdens het zouten.

ONZE ZALMEN

ZALMKADO Assortiment


Sockeye zalm

Deze zalm staat bekend om haar donkerrode kleur en stevige structuur. In de kraakheldere mondingen van de Rivieren in Alaska, vangen wij deze uitzonderlijke zalm met haar onweerstaanbaar volle smaak. Alaska heeft ruim 50.000 km kustlijn en ontelbare meren en rivieren. Ver weg van vervuiling is Alaska het schoonste visland van de wereld. Het is de enige staat in Amerika waar duurzaamheid en milieuzaken in de grondwet zijn opgenomen. De wet schrijft bijvoorbeeld voor, dat de sockeye zalmen geteld worden als ze de rivier op zwemmen om te paaien. Pas als het quotum gepasseerd is dat nodig is voor een gezonde visstand, dan wordt het vangstseizoen op zee geopend. Voor de sockeye ligt dat tussen mei en september. Ook de vangst kent quota, zodra dat bereikt is sluit het seizoen.

 

Chum zalm

De Chum zalm komt uit de wateren van het hoge noorden van Canada/ Alaska. Om deze zalm te mogen bevissen, heeft men een licentie nodig. Chum zalm heeft een iets lichtere kleur dan je wellicht gewend bent. Dit zegt echter niets over de kwaliteit, het heeft alles te maken met het voedsel. Wilde Sockeye en Noorse zalm eten voedsel waar veel meer caroteen in zitten dan de Chum zalm. Wat hij misschien een beetje mist aan kleur maakt hij ruimschoots goed in smaak en structuur.  

 

Noorse zalm

De noorse zalm, ook wel Arctic Salmon genoemd, wordt gekweekt in de koude noordelijke wateren van Noorwegen. De zalmen hebben veel bewegingsvrijheid in de zeer ruime kooien in de fjorden. Wanneer de jonge gekweekte zalm een minimum gewicht van 300 gram heeft, wordt deze vanuit het zoetwater uitgezet in de kooi totdat deze groot genoeg is om te oogsten. De zalm wordt samen met het zeewater in de oogst boot gepompt en komt via een buis, zwemmend tegen de stroming in, het bassin binnen. Zo wordt de natuurlijke omgeving zo goed mogelijk nagebootst. De Noorse kweek vindt plaats zonder gebruik van antibiotica en met duurzaam visvoer op plantaardige basis. Door de mooie stevige structuur van de vis, leent deze zalm zich geweldig om door ons te laten roken en in combinatie met de aroma’s van de traditionele houtmelange met FSC keurmerk maakt dit een 100% duurzame zalm met een prachtig eigen karakter!