Toggle Nav
Winkelwagen
Sluiten
  • Menu
  • Instellingen


ZALMKADO

Over Zalmhuis Steur


Met liefde en plezier wordt er al jaren zalm gerookt voor onze klanten. De gerookte producten worden gepresenteerd in een mooie geschenkverpakking; kortom een prachtig en origineel relatiegeschenk.  

Naast geschenken met gerookte zalm, bieden wij deze geschenken ook gecombineerd met o.a. wijn, cava, kaviaar of gin aan.

 

De rokerij!

Al sinds 1919 rookt Zalmhuis Steur op traditionele wijze. Ambacht als het gaat om smaak & bereidingsproces en eigentijds als het gaat om kwaliteit & duurzaamheid. Een speciale selectie van FSC houtsoorten zorgt voor de authentieke smaak waardoor Zalmhuis Steur al jaren gewaardeerd wordt door kenners en liefhebbers. Voordat wij onze vis roken wordt deze eerst gezouten. Wij doen dit op de klassieke wijze, middels 'droog zouten'. Na het zouten kunnen we met het roken beginnen, hiervoor gebruiken wij onze melange van vier FSC houtsoorten. Deze melange is het grootste geheim van elke roker en hij zal het dan ook nooit prijs geven. De zalmfilets gaan de rooktunnel in, daar worden de zalmen gedroogd door de warmte van de oven. De aroma’s van de rook komen direct in aanraking met de zalm, dit komt de smaak van de zalm ten goede en zorgt voor een kenmerkende Steur smaak.

 

Het roken van de zalm

Er zijn twee manieren om te roken, dit kan middels koude en warme rook. 

Koud roken

Bij het koud roken van de zalm is het belangrijk dat de temperatuur in de rookkamer nooit boven de 30 ºC uitkomt. Op deze manier conserveert de vis maar gaart hij niet. In combinatie met het voorafgaande droogzouten en het subtiele roken van 12 à 15 uur, krijgt de zalm een prachtige verfijnde smaak.

Warm roken

Het roken van onze warm gerookte zalm vindt gedurende 8 uur in de rookkamer plaats.

In het begin is de temperatuur 35 ºC en loopt langzaam op tot 72 ºC. Dit langzame garingsproces resulteert in een heel smakelijk en sappig stuk zalm.

 

Kwaliteit en duurzaamheid

Bij Zalmhuis Steur hechten we veel belang aan kwaliteit. Bij kwaliteit denken we natuurlijk aan hygiëne en voedselveiligheid. Zalmhuis Steur respecteert de natuurlijke leefomgeving van de verschillende vissoorten en streeft naar verantwoord beheer van de natuurlijke bronnen. 

Meer informatie kun je vinden op www.visenseizoen.nl

MSC
De Wilde zalm die wij aanbieden is door de M.S.C.-organisatie gecertificeerd. Wanneer het MSC-keurmerk op een visproduct of visgerecht staat, dan betekent dit dat de vis duurzaam is gevangen en dat deze volledig terug te traceren is naar de visserij waaruit de vis afkomstig.
Het Marine Stewardship Council:

-        Een internationaal keurmerk

-        Onafhankelijk

-        Bestaat sinds 2000

Deze organisatie, die is opgericht door Unilever en het Wereld Natuurfonds heeft als doel het bewaken van de gecertificeerde visstanden en visserijen in de wereld. Een groot aantal vissoorten en visserijen zijn inmiddels gecertificeerd en worden dus beschermd tegen overbevissing.
Zalmhuis Steur wordt jaarlijks geauditeerd door het M.S.C. en is daardoor bevoegd om wilde zalm met het blauwe M.S.C.-keurmerk op de markt te brengen. Meer informatie over MSC vind je op www.msc.org

 

FSC

De Forest Stewardship Council (FSC) is een internationale organisatie die zich inzet voor behoud en verantwoord bosbeheer wereldwijd. FSC spreekt van verantwoord bosbeheer wanneer op evenwichtige wijze rekening wordt gehouden met de ecologische, sociale en economische aspecten die bij bosbeheer horen. Meer informatie over FSC vind je op www.fsc.nl

 

Dupan

De Europese Commissie heeft in 2007 de Europese Aalverordening vastgesteld waarin de Europese lidstaten worden verplicht een nationaal Aalplan op te stellen. Het Nederlandse Aalplan is op 20 oktober 2009 goedgekeurd door de Europese Commissie. Dit plan beoogt een duurzaam herstel van de palingstand in de Nederlandse binnenwateren. Daartoe bevat het plan onder meer de volgende maatregelen:

  • in de maanden september t/m november mag niet gevist worden op paling;
  • in het voorjaar moeten aangewezen wateren worden herbevolkt met glas- en pootaal.